U bent hier

Statusbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

U bent hier

Ann Ceurvels: etiketjes

Datum: 
dinsdag, 23 april, 2019 - 19:30

Voordracht Ann CeurvelsVind jij ook dat alle kinderen tegenwoordig wel iets hebben? Autisme bijvoorbeeld. Daar hoorde je pakweg twintig jaar geleden toch amper iets over. Of wel, maar dat waren dan kinderen die stil in een hoekje zaten te kwijlen. Rain Man, of zoiets. 

Erger jij je ook blauw wanneer je ouders ziet worstelen met hun veel te verwende kinderen? Die overal opkruipen, af duiken of aan zitten zonder daar ook maar één opmerking over te krijgen. En voel jij ook die onweerstaanbare drang om de ouders daarop te wijzen? Maar je aarzelt omdat je steevast vier letters naar je hoofd krijgt gesmeten: ADHD. Nog zo’n nieuwe ‘ziekte’. Vroeger ook nooit over gehoord.

Wel, dan zijn dit boek en deze lezing echt iets voor jou. Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een ‘etiketje’. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen.

In Etiketjes legt Ann Ceurvels uit waarom zoveel kinderen tegenwoordig een ‘etiketje’ dragen. Ze probeert de ontelbaar vele ouders en families die er elke dag mee leven een warm hart onder de riem te stoppen. Want zij is zelf een etiketjes-mama. Ja, zelfs een etiketjes-echtgenote.

Ben je bereid om je eigen overtuigingen even op de gang te parkeren en met een open geest te luisteren naar wat ze te vertellen heeft? Top. Wie weet gaat er wel een hele nieuwe wereld voor je open. En begrijp je straks sommige mensen uit je omgeving net dat beetje meer.

Ann Ceurvels werkt onder andere als kindercoach. Als moeder van een puberzoon met autisme schreef ze in 2017 een open brief aan minister Maggie De Block, die niet onopgemerkt bleef.

Praktische informatie

  • Deelnameprijs in VVK € 8,00 (ADD € 10,00).
  • Deuren gaan open om 19u30.
  • De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van sportmateriaal en spelmateriaal rond sociaal-emotionele ontwikkeling. 
  • Link naar affiche (verspreid deze gerust)

Inschrijven & betalen

  • Inschrijven kan tot en met 5 april 2019. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt. Vul hiervoor onderstaand formulier in.
  • Je inschrijving is pas definitief na het ontvangen van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE77 4640 1451 0142 met vermelding: "NAAM + VOORNAAM + AANTAL PERSONEN + VOORDRACHT ANN CEURVELS".
Contactpersoon: 

veerledefossez [at] dominieksavio [dot] be (Veerle Defossez)