U bent hier

U bent hier

Zomerbar

Datum: 
vrijdag, 26 mei, 2023 - 16:00

Oude Lysterbesse vormt decor voor Zomerbar Dominiek Savio

De jongerenwerking Talentier van Dominiek Savio organiseert opnieuw een zomerbar op vrijdag 26 mei 2023. Na drie succesvolle edities wijkt de bar dit keer uit naar de omgeving van de oude gebouwen van de Lysterbesse op het domein van Dominiek Savio in Gits. De bewoners van de Lysterbesse namen recent hun intrek in een nieuwbouw op Ter Kerst.


Gezellig samenzijn

Tom Supeene, begeleider jongerenwerking Talentier: “Met onze zomerbar richten we ons op een breed publiek. We willen we niet enkel de ouders van onze eigen leerlingen bereiken of onze eigen personeelsleden betrekken, maar we hopen tevens op een talrijke opkomst vanuit de brede omgeving van Dominiek Savio. Het is de uitgelezen kans om kennis te maken met de jongerenwerking Talentier. We hopen op een zonnige namiddag en een kickstart van de zomer. Iedereen is welkom!”
Aan het succesvolle recept wordt niet getornd. Bezoekers mogen zich verwachten aan een cocktailbar, wijnbar, foodtrucks, een streepje muziek en uiteraard een zomerse sfeer! “We plaatsen opnieuw een springkasteel en de kinderen zullen in de groene omgeving veilig kunnen spelen, terwijl hun ouders genieten van een hapje of een drankje.”

Originele omgeving

De leefgroep Talentier kijkt halsreikend uit naar hun plek in het nieuwe Withuys. In afwachting van de ingebruikname van de nieuwbouw kiezen ze ook dit jaar voor een verrassende locatie.  
Tom: “Vorig jaar ging de zomerbar door aan het oud stationsgebouw. Maar dit jaar zochten we naar een groenere locatie. Die vonden we op de site van de oude Lysterbesse. Hier huisden tot begin dit jaar verschillende volwassenen van Dominiek Savio. Ze zijn ondertussen goed gesetteld in hun splinternieuwe studio’s op de site Hoeve Ter Kerst.  Door hun verhuis kwam een prachtige ‘groene’ locatie beschikbaar.”

En de opbrengst gaat naar…

De Zomerbar is een heel warm initiatief dat veel mensen samenbrengt. De opbrengst gaat integraal naar de leefgroepenwerking van Talentier, naar de 76 jongeren met een meervoudige beperking. De centen gaan naar de kampen, activiteiten, inrichting van de nieuwe leefgroepen …

Praktisch

Het adres van de Oude Lysterbesse is Bollestraat 23, 8830 Gits.
De bar opent op vrijdag 26 mei om 16 uur en blijft open tot middernacht.
Ook dit jaar is er terug de mogelijkheid om (naast cash) ook met Payconiq te betalen.
Contactpersoon: 
Tom Supeene | Begeleider Talentier | tom [dot] supeene [at] dominiek-savio [dot] be |051 23 06 74