U bent hier

U bent hier

Projectnamiddag vastenmarkt

De jaarlijkse vastenmarkt is intussen een vaste traditie geworden. We vinden het belangrijk dat de kinderen weten waarvoor er geld wordt ingezameld. Om hen meer te informeren hebben we een leuke projectnamiddag georganiseerd!

Dit schooljaar gaat de opbrengst van de Vastenmarkt naar het project Talentri (talentontwikkeling van kansarme kinderen en weeskinderen in Zuid-Afrika) en Alajuela (stimuleren landbouw, eco-toerisme, ondersteunen van gezinnen aan de oevers van het Alajuelameer in Panama).

Tijdens de projectnamiddag konden de kinderen letterlijk en figuurlijk proeven van deze twee landen in twee verschillende continenten.

In Panama proefden ze bakbananen en tortilla’s. Er werd een Panamees liedje aangeleerd en samen met instrumenten uit Panama werd er muziek gemaakt. Wie wou kon ook een dansje doen. Een klasfoto met typisch Panamese kleren en hoed mocht niet ontbreken. Ignace H. gaf aan kleine groepjes uitleg over het project en vertelde over het land. Tot slot mocht iedereen nog een Pinata kapot slaan en kreeg voor dit harde werk een beloning voor de klas.

De leerlingen gingen ook op reis naar Zuid-Afrika. Dat is wel 8880 km vliegen vanuit België! Ze werden onthaald met Afrikaanse muziek en mochten zich verkleden. Vero D. stelde het project voor a.d.h.v. mooie foto’s van o.a. het weeshuis, de crèche en school. Vero vertelde ook het verhaal van James, Nelson en Sfiso. De centjes van de vastenmarkt zullen besteed worden aan het uitbouwen van sportactiviteiten en aankoop van sportmateriaal in een jeugdcentrum. De leerlingen konden proeven van milliepap en limonade, maakten muziek met Afrikaanse muziekinstrumenten en keken naar een filmpje over de dieren. De oudere leerlingen leerden ook interessante weetjes over het land, de taal, de ligging, de vlag, de landschappen, het eten, de hoofdsteden,…

Het was een boeiende namiddag in teken van de 3de wereld! De leerlingen stonden op die manier even stil bij de problematiek tussen Noord en Zuid.