U bent hier

U bent hier

Savio on the road | Samen grenzen verleggen

Elk jaar gaan de schoolverlaters van het basisonderwijs op skireis naar Zinal. Dit jaar stak corona daar helaas een stokje voor, maar de begeleiders bleven niet bij de pakken zitten. Ze bedachten een alternatief: een rondreis in België! “We hadden lang gedacht dat ook dit niet zou kunnen doorgaan”, vertelt juf Veerle, “maar we hadden geluk, in mei werd beslist dat meerdaagse uitstappen mochten in juni, we konden vertrekken!”

Met een valies en rugzak vol goesting, een beetje zenuwen en heel veel nieuwsgierigheid stonden 13 schoolverlaters klaar om op maandag 7 juni 2021 te vertrekken op een echte roadtrip. Samen met 7 begeleiders Sophia, Lotte, Camille, Veerle, Lander, Céline en Carolien begonnen ze aan een onbekend avontuur doorheen België.

Water

De eerste bestemming was één uur rijden vanuit Roeselare, dat kon nog alle kanten uit. Met luid getoeter vertrokken de busjes richting… Lakeside in Knokke. We kwamen onder een stralende zon aan bij een groot meer waar we twee dagen zouden logeren. We proefden van het waterskiën en knieboarden aan de kabel, gingen kajakken en suppen. Hier werden al heel wat grenzen verlegd. De laatste avond aan zee trokken we naar het strand en genoten van een heerlijke zonsondergang.

Sneeuw

Op woensdag vertrokken we naar een tweede onbekende bestemming, richting Antwerpen. Niet naar de Zoo maar naar een heuse indoor-skipiste in Aspen. Dan toch een beetje sneeuwklassen on the road, wat een verrassing! Niemand had warme kleren of een skibroek mee, maar gelukkig stonden de monitoren van de sneeuwklassen daar klaar met al wat we nodig hadden. Drie zitskiërs en tien stappers zetten hun eerste skilatten op de sneeuw. Alweer een grens verlegd!

'Bergen'

Na het skien zetten we onze tocht verder naar de volgende onbekende bestemming, de Ardennen. We logeerden in Dennenheuvel, vlakbij Durbuy. Daar stond ons een heuse kajaktocht te wachten op de Ourthe, met een gezellige picknick onderweg. In Durbuy speelden we ook nog een stadsspel, met twee gek geklede spionnen. De laatste dag in Durbuy stond ons een hele grote uitdaging te wachten, namelijk een hoogteparcours met 2 hoge bruggen en een sprong van een rots. Dit was voor iedereen de grootste grens die verlegd werd, niet alleen voor de schoolverlaters …!

Na al die actie was het tijd om naar de laatste slaapplaats te rijden, camping Cabania in Viroinval. Gelukkig moesten we ons tentje niet meer opzetten en stonden daar prachtige tenten met echte bedden klaar. We sloten onze fantastische reis af met een heerlijk avondmaal en een kampvuur, waar marshmallows zeker niet mochten ontbreken.

Durf te dromen!

Deze fantastische reis begon met een kleine droom ergens in januari 2021, toen duidelijk werd dat sneeuwklassen geen optie meer waren. Als begeleiders staken we de koppen (online) bij elkaar en droomden we verder om samen ‘on the road’ te gaan. Na vijf maanden geheimdoenerij werd deze droom ook voor ons werkelijkheid.

Schoolverlaters, we wensen jullie heel veel succes in jullie ‘road’ naar het secundair onderwijs!

De roadies