U bent hier

U bent hier

Voorleesweek

Van 12 tot 18 november 2018 was het voorleesweek. Dit jaar stond deze in het kader van voorlezen voor baby’s en peuters. Met verschillende klassen uit de midden- en bovenbouw (pauw-, zwaluw- en vlinderklas) planden we daarom een voorleesuitje naar het kinderdagverblijf ‘het Stationnetje’.

Eerst was er de voorbereiding in de klas. Uit een beperkt aantal boekjes konden de leerlingen zelf een verhaal kiezen. Elke voorlezer vertolkte een personage uit het boek. Het was belangrijk om juist te lezen, maar vooral om expressief te lezen. Rekening houden met de leestekens, voldoende traag lezen en duidelijk articuleren bleken cruciaal. Een goede oefening dus op meerdere vlakken.voorleesweek

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, gebruikten we de Kamishibai, een Japans verteltheater waarin grote prenten getoond worden terwijl er verteld wordt. Af en toe zongen we ook een liedje of kwam er een handpop aan te pas. We deden er alles aan om de hele kleintjes te boeien.

Daarna zetten we het al het oefenen in de praktijk om.Het bleek een schot in de roos! Groot en klein had plezier en was geboeid. Fantastisch gedaan, voorlezers en luisteraars!