U bent hier

U bent hier

Concreet leren met een blik op de toekomst

Concreet leren met een blik op de toekomstElke klas heeft een eigen manier van werken. Alle leerlingen hebben nood aan een leeraanbod dat hen voorbereidt op de toekomst. We leren hen dus vaardigheden aan die ze later kunnen toepassen in hun verdere leven. Dit is wat ze nodig hebben om te functioneren in de maatschappij en waardoor ze sterker worden gemaakt.

Door thema’s aan te bieden die in het interesseveld van de leerlingen liggen, wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld en de motivatie hoog gehouden. Wanneer we concreet werken in de klas zijn leerlingen meer betrokken en is de leerwinst groter door de herkenbaarheid.

We werken ook ervaringsgericht, binnen een vooraf bepaalde structuur, omdat we geloven dat kinderen die zelf dingen kunnen en mogen doen meer leerplezier ervaren en hierdoor beter tot leren komen.

Voor onze leerlingen is het niet altijd evident om op leeruitstap te gaan. Toch proberen we dit te organiseren. Wanneer dit praktisch te moeilijk is, brengen we de realiteit in de klas.